erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely - Beüzemelték az új sterilizálót

Tegnap délben helyezték üzembe, majd szakemberek mutatták be a kézdivásárhelyi kórház tucatnyi munkatársának a tavaly elnyert pályázati pénzből vásárolt új sterilizáló és fertőtlenítő berendezést. A városi kórház alagsorában erre a célra kialakított két helyiség minden szempontból megfelel az európai uniós előírásoknak.

 

A török Eryigit márkájú, csúcstechnikát képviselő berendezés árammal, vízzel (gőzzel) és sűrített levegővel működik, és tamponálásra, orvosi felszerelések és orvosi ruházat sterilizálására, valamint fertőtlenítésére alkalmas. Digitális vezérlésű, és az érintőképernyőn megjelenő adatok mellett ki is nyomtatja a gép által elvégzett műveleteket, illetve eredményeket. Dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvos, a kórház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy nagy szükségük volt erre a berendezésre, mivel a meglévő sterilizáló technikailag már rég elavult és sokszor meghibásodott, s a helyiség sem felelt meg a jelenlegi előírásoknak, a szükséges körforgás hiányában.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog