erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Spanyolországi színházi konferencián mutatja be ifjúsági színházi nevelési programját az Osonó Színházműhely

Spanyolországi színházi konferencián mutatja be ifjúsági színházi nevelési programját az Osonó SzínházműhelyÁprilis 18. és 23. között a spanyolországi Logroñoban kerül megrendezésre a Peerform It! elnevezésű nemzetközi színházi konferencia, amelyen az Osonó tagjai mellett bolgár, olasz, holland, horvát és spanyol független színházi társulatok képviselői vesznek részt. Az Osonó Színházműhelyt, mint Románia egyetlen képviselőjét a sajátos, bevált színházpedagógiai módszerei, valamint a jelentős szakmai tapasztalata és a színházi nevelés területén elért eredményei kapcsán hívták meg a szervezők.

 

Az Asociación Juvenil Teatral ON&OFF színházi szervezet által létrehozott öt napos konferencia célja az olyan példaértékű európai szintű színházpedagógiai módszerek megosztása, amelyek hatékonynak bizonyultak az utóbbi években. A módszerek bemutatásán túl, a konferencia másik témája a színházi nevelés alkalmazása az interkulturális közegben. Az elmúlt években a társulatnak több ilyen jellegű projektje volt, és az elért eredmények alapján 2016-ban az Európai Ifjúsági Nagy Károly- díj nemzeti győztesévé választották.

Az elméleti és gyakorlati elemekből álló konferencián, a társulat projekt- koordinátora, Oláh Katalin az Osonó adatait, elért eredményeit és projektjeit mutatja be. A társulat művészeti vezető- rendezője, Fazakas Misi a különböző színházi nevelési módszerekről, valamint az általa alapított és vezetett Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának, mint Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozat kialakulási folyamatáról és oktatási módszereiről tart előadást. Mucha Oszkár, a társulat színésze az Osonóra jellemző játékközpontú műhelyfoglalkozást fog tartani a konferencián résztvevők számára a színházi nevelési, önismereti, személyiségfejlesztő és csapatépítés témában.

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott társulat tavaly megfogalmazott stratégiai hosszú távú céljai közé tartozik az olyan szakmai együttműködések, partnerségek kialakítása, amelyek a társulat színházi nevelési profiljának megerősítését szolgálják, és az Erasmus+ program keretén belül megszervezett Logroño-i konferencia jó lehetőségnek bizonyul a különböző nemzetközi szervezetekkel való jövőbeli együttműködés elindítására.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog