erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 Szerdán a Bayer cég tizenegyedik alkalommal Kézdivásárhelyen tizedik alkalommal rendezett növényvédőszer-bemutatót az Agro Arenát. Dr. Mucsi Mihály elmondta, hogy az utolsó, bemutató amit szervez, mert nyugdíjba vonulása után szeretne lazítani egy keveset, de ezért még a gazdálkodást nem adja fel.

Bővebben: Bayer növényvédőszer bemutató utoljára KézdivásárhelyenBabucs Zoltán budapesti hadtörténész legújabb munkáját, a Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése – 1940 című kötetét a közelmúltban a baróti Tortoma Kiadó jelentette meg, a Magyar Hírlap szerkesztő-újságírója székelyföldi könyvbemutató körútjának első állomáshelye értelemszerűen Kézdivásárhely volt, hiszen felesége a céhes város szülöttje.

Bővebben: Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése (Babucs Zoltán könyvbemutatója)A VII. Székelyföldi Vadásztalálkozóról szóló tegnapi beszámolónkban helyszűke miatt nem tudtunk kitérni pár, a rendezvény égisze alatt zajló eseményre. Pénteken díjazásra, kiállítás-megnyitóra, szombaton előadásokra került sor.

Bővebben: Díjazott rektorok


Miután Kézdioroszfaluban Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala lefektette az ivóvíz- és szennyvízcsatorna-hálózatot, az évtizedeken keresztül elhanyagolt városrészen aszfaltoztak és járdákat alakítottak ki.

Bővebben: Aszfaltoztak KézdioroszfalubanAz Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusánál pénteken iktatta Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke azt a petíciót, amelyet több mint 150 háromszéki civil szervezet és történelmi egyházi képviselő írt alá.

Bővebben: Grüman Európa Tanácsnál tiltakozikTizennyolc Kovászna, Hargita és Maros megyei, valamint a Vadászati Kulturális Egyesület képviselőinek ünnepélyes felvonulásával kezdődött szombaton délelőtt Árkoson a hetedik alkalommal megszervezett Székelyföldi Vadásztalálkozó. A vándorrendezvényen több száz székelyföldi vadász vett részt a Magyarországról és Erdély egyéb részéről érkezett vendégek mellett.

Bővebben: Ünnep a Székelyföldi VadásztalálkozóKézdivásárhelyen a színeiben és formájában is megújult Vigadó emeleti dísztermében nyílt meg Márton Árpád csíkszeredai képzőművész kiállítása. A város művészetre érzékeny közönsége a hetvenhét éves festőművész alkotásaival harmadik alkalommal találkozhat. Első alkalommal az Incze László Céhtörténeti múzeumban 1972-ben mutatkozott be, többed magával.

Bővebben: Élet - Jelek, Márton Árpád alkotásai a kézdivásárhelyi VigadóbanA nem rég még köztünk járó és alkotó festőművészt Kosztándi Jenő június 14-én post mortem díszpolgárrá avatták. Az ünnepség a Nagy Mózes Elméleti Líceumban zajlott, annak az iskolának az aulájában ahol feleségével Kosztándi B. Katalinnal megálmodták és irányításukkal 1971 létrehozták a képzőművészeti tagozatot.

Bővebben: Kézdivásárhely: díszpolgárrá avatták Kosztándi Jenő festőművésztJúnius 16-17-én Sepsiszentgyörgyön és Árkoson szervezi meg a VII. Székelyföldi Vadásztalálkozót Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Vadászati Kulturális Egyesület és a Vadon Egyesület.

Bővebben: Székelyföldi VadásztalálkozóA magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az Osonó május 15. és június 13. között egy komplex színházi program részeként több tréninget tartott olyan romániai településeken, ahol a színház megtapasztalása nehézséget okoz a szociális, gazdasági vagy földrajzi helyzetük miatt.

Bővebben: Tíz várost érintő műhelyfoglalkozás-sorozatot szervezett az Osonó Színházműhely

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog