erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhelyiek ismét fizethetnek a parkolásért


Fotó Iochom István

Még korábbi határozatot kiegészítve fogadta el a helyi tanács. Bokor Tibor polgármester bejelentése szerint a 2017/53-as határozat módosítása után már a jövőhéttől fizetéses lesz a parkolás Kézdivásárhelyen. Azt, hogy megoldja vagy sem a forgalmi dugókat, vagy a parkolási lehetetlen állapotot azt a jövő dönti el.

Vesztes önkormányzatok (Adóreform)


Kézdivásárhely költségvetését is megtizedeli az új szabályozás. Fotó: Ignácz Szabolcs

Országosan hétmilliárd lejt veszítenek az önkormányzatok a kormány múlt héten elfogadott adóreformja miatt, a jövedelemadó 16 százalékról 10 százalékra való csökkentése hatalmas érvágás a polgármesteri hivataloknak.

Megakadályozta a karhatalom az országzászló felvonását Sepsiszentgyörgyön


• Fotó: Bíró Blanka

A prefektúra és a csendőrség megakadályozta szerda délután a címeres magyar országzászló felvonását Sepsiszentgyörgyön, ahol felszólították a polgármestert és az MPP helyi vezetőjét, hogy fújják le a rendezvényt, különben irredentizmussal, terrorizmussal vádolják meg őket. Kulcsár Terza József és Bedő Zoltán jelentette be, a hatalom nem engedi, hogy felhúzzák a lobogót, mi több, terrorizmus vádjával fenyegették őket. Írja a kronika.ro

Örülni is van okunk

Az ország zászlójának ünnepélyes felvonása Sepsiszentgyörgyön, 1942. november 15-én.
Az ország zászlójának ünnepélyes felvonása Sepsiszentgyörgyön, 1942. november 15-én.

Rendkívüli eseményre hívták fel a figyelmet a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki és megyeszékhelyi vezetői hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon: egy általuk gondosan előkészített és szerdán megnyíló időszakos történelmi kiállítás alkalmából ugyanis Sepsiszentgyörgy központjában ismét felvonják a magyar zászlót.

Haditudósító diákok


Pillanatkép a vetélkedő pénteken lebonyolított sepsiszentgyörgyi szakaszáról Fotó: Szász Etelka

Pénteken a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában, szombaton pedig az Úz-völgyében zajlott a VI–VII. osztályos diákok számára immár harmadik alkalommal megszervezett Székelység története – Kádár Gyula Emlékverseny II. fordulója. Kiemelendő a döntőbe jutott 9 csapat tagjainak meglepően alapos felkészülése.

Kézdivásárhely: B. Wesselényi Miklós könyvtár közleménye

Felhívjuk az érdekeltek figyelmét, hogy a könyvtár belső felújítási munkálatai miatt meghatározatlan időre szünetelnek a következő szolgáltatások: óvodások és iskolások csoportos könyvtárlátogatása, meseklub, biblioterápia, internethasználati tanfolyam. Továbbra is működik az egyéni dokumentumkölcsönzés a könyvtár pincéjében! Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Az Egyenlő Esélyekért Egyesület közleménye

Az Egyenlő Esélyekért Egyesület és a Háromszéki Népfőiskola Egyesülettel közösen szervezett Őseink Nyomában honismerti kalandtáborunk előadásait mutatjuk be Lemhényben.
Az első előadásra 2017 november 7-én kerül sor a lemhényi Polgármesteri Hivatal gyüléstermében, 17 órától. Dezső Tibor lelkész a pozsonyi csata előzményeit, lefolyását és következményeit mutatja be
rendkivül érdekes módon. Az előadást megelőzi egy képes élmény beszámoló a honismereti táborról és a táborvezetők jövőbeni terveikről beszélnek.

Aszfaltszőnyeg a kórház parkolójában (Kézdivásárhely)

„A kézdivásárhelyi kórház területén levő parkoló elkészítése volt a leghosszabb szülés, amelyet levezettem, és nem is tudtam igazán befejezni, ez csak a jelenlegi kórházvezetésnek sikerült” – mondotta sajtótájékoztatóján dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvos, a kórház leköszönt főigazgatója, az egészségügyi intézmény szóvivője. A megyei útosztály jóvoltából hét esztendő után végre aszfaltszőnyeg került a hatvan személygépkocsi befogadására alkalmas parkolóra.

Törökország kultúrájával, népszokásaival ismerkedtek meg a kézdivásárhelyiek

November 2-án a Zöld Nap Egyesület meghívására, a Törökországból érkezett Ayse Büșra Yilmaz (fotón) a zsúfolásig telt Vigadó Művelődési Ház Galériában vetített képes előadással kalauzolta el az érdeklődőket szülőhazájába.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog