Elégedetlenek a városi tanácsban működő szakbizottsági helyek elosztásával, ezért Johann Taierling, Ilyés Botond, Szima Csaba, Gál Elemér László és Czipa Loránd Szabolcs néppárti képviselők beperelték a közigazgatási bíróságon az önkormányzatot.

Bővebben: Kézdivásárhely - Tanácstagok perelik az önkormányzatotKézdivásárhely önkormányzata a közeljövőben öt középület – a városi kórház sebészeti osztálya, a Csipkerózsika Napközi Otthon, a Benedek Elek utcában levő napközi otthon, a nyujtódi Jakabos Ödön-iskola és a Turóczi Mózes-iskola – hőszigetelésére akar pályázni.

Bővebben: Középületek hőszigetelésére pályáznak (Kézdivásárhely)Március 14-én tárgyalta a brassói táblabíróság a kézdivásárhelyi Beke Istvánnak a Kovászna Megyei Rendőrség ellen benyújtott fellebbezését a biztonságtechnikai ügyvezető-adminisztrátori engedélyének visszavonása miatt. Beke kérését jogerősen elutasították.

Bővebben: Március 15-ei „ajándék” Beke Istvánnak (Székelyföldi terrorvád)Az idén a rendszerváltás óta tegnap huszonnyolcadik alkalommal ünnepelt együtt a város és Felső-Háromszék települései – ahogyan tették ezt őseink több mint száz éve –, így leróva tiszteletüket az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt. Többszörös ünnep ez a városnak, hisz ebben az évben ünnepli 590 éves évfordulóját, első írásos említésének 610. esztendejét. A megemlékezés díszvendége Tállai András, a Magyar Kormány parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, Mezőkövesd testvérváros egykori polgármestere volt.

Bővebben: Őszintén hiszünk az összefogásban. Az együvé tartozásban. A szabad magyarságban. A hazában. (Kézdivásárhely, március 15.)Tisztelt Honfitársaim!
Tisztelettel köszöntőm Önöket 1848-as forradalmunk ünnepén.
169 évvel ezelőtt ez a nap ébresztett rá bennünket arra, hogy azon az ösvényen, amely az egész nemzet felemeléséhez vezet, csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre. Mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy 1848. március 13-én vértelen forradalommal vívtuk ki szabadságunkat, de még ennél is nagyobb fegyverténynek tartjuk, hogy amikor meg kellett védenünk frissen szerzett jogainkat, egy emberként álltunk talpra.

Bővebben: Orbán Viktor üzenete, melyet felolvastak Kézdivásárhely főterénA közösségi befektetések értéke meghaladta az 1 millió lejt!
Pontosabban, a közösségi kártyák használatából gyűlt összegek közösségi ráfordítása 2011-2016 között 1 000 114 lej volt:

Bővebben: A fejlődő közösségi befektetésekIdén is munkaszüneti nap március 15-e Kovászna Megye Tanácsa alkalmazottai számára. A megyei önkormányzatnál dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak 2011 óta ünnepelhetik szabadon március idusát.

Bővebben: Háromszék több mint hetven településén emlékeznek az 1848-49-es magyar szabadságharcMárcius 14-én délután a Nyergestetőn a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola a kászonaltízi iskolával, valamint a Bod Péter Tanítóképző tanárai és diákjai rótták le kegyeletüket.

Bővebben: Nyergestető: Főhajtás a székely hősök emléke előtt (+ fotó)Meseklub
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. március 16-án, csütörtökön Meseklub 14-15 óra között az óvodásoknak, 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak.

Bővebben: Kézdivásárhely: Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár híreiAz idén is a hagyományhoz híven huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban a március 15-ét a magyar szabadságharc kezdetét köszöntő háromszéki és brassói képzőművészek ünnepi tárlatát.
Dr. Dimény Attila a múzeum vezetője köszöntő beszédében kiemelte, hogy negyvennégy kortárs képzőművész több mint ötven alkotással van jelen. Továbbá a jelenlevőket felkérte, hogy egyperces néma csenddel és kegyelettel emlékezzenek a közel tíz éve elhunyt Incze Lászlóra, és nemrég elhunyt Kosztándi Jenő festőművészre az ünnepi tárlatok megálmodóira.
Dobolyi Annamária művészettörténész a tárlat kurátora elmondta, több képzőművész is jelen van munkáival akik először állítanak ki az ünnepi tárlaton. Köszönetet mondott mindazoknak akik részt vettek a tárlat létrejöttében.

Bővebben: Kézdivásárhely: március 15. köszöntő tárlat (+ az alkotások fotói)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog