erdelyikonyv.eu

Tisztelt olvasónk felhívjuk kedves figyelmét: technikai okok miatt a következő frissítés május 1-én lesz. Köszönjük megértését.

 Márton Evelin (b), Demeter Szilárd (b2), Demény Péter (b5) és Papp Sándor Zsigmond (b6) írók, Nagy Lajos moderátor (b3), E. Ferencz Judit műfordító (b4), valamint Sorin Ghergut szerkesztő (j) a tizenhét kortárs erdélyi magyar író kisprózáit felvonultató, Singularitate gonflabila (Gumimagány) című román nyelvű antológia bemutatóján a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison Tizenhét kortárs erdélyi magyar író kisprózáit felvonultató, román nyelvű kötetet mutattak be vasárnap a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Bővebben: Budapest_ Erdélyi magyar prózaválogatást mutattak be románulA marihuánafogyasztás legalizálását szorgalmazza a Magyar Liberális Párt, amely szerint a kriminalizáció nem vezet eredményre.

Bővebben: Ezeknek is elment az eszük! A marihuána legalizálását akarja a Magyar Liberális PártTízezres tömeg gyűlt össze szerdán fél hatkor a Hősök terén. A tüntetők a tér közepén fekvő civil felirat körül egy szívet formáltak.

Hősök terén fél hatkor kezdődött meg a tüntetés a CEU-ért, valamint a civiltörvény módosítása ellen. A demonstrációt a vasárnapi tüntetésen hirdették meg, előzetesen tizennégyezren jelezték, hogy részt fognak venni a rendezvényen. A tízezres tömeg egy nagy szívet formált a tér közepén.

Bővebben: Ismét tüntettek a CEU-ért és a civil szervezetekértA nemzetközi környezetvédelmi normák betartására kérte Romániát Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára - közölte a tárca.

Bővebben: Budapest: A környezetvédelmi normák betartására kértük RomániátEgymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Bővebben: Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni családi vállalkozások segítéséreÓh, milyen szép reggelre is ébredt volna a Soros-világbirodalom sajtója, ha arról tudott volna beszámolni, hogy brutális rendőrök verték véresre a budapesti demonstráción a CEU-szímpatizáns tüntetőket.

Bővebben: Liberté, égalité, brutalitéA nyilatkozat szerint "az Országgyűlés 2017. április 4-én elfogadta a T/14686 számon benyújtott, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló javaslatot."

Bővebben: Áder aláírta a felsőoktatási törvény módosításátA felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a Közép-Európai Egyetem (CEU) "ellehetetlenítése" elleni, Parlament előtt tartott tüntetésen résztvevők. A demonstrálók arra hívták fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Bővebben: Budapest: tüntettek a CEU mellett, de kik voltak köztük?Az amerikai külföldi egyetemek hálózata rendkívül fontos az Egyesült Államok globális befolyása szempontjából.

Bővebben: Ezért nem engedheti Amerika a CEU-t123 igen szavazat mellett elfogadta az Országgyűlés a felsőoktatási törvénynek azt a módosítását, amely alapján a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. Korábban az összes ellenzéki párt, köztük a Jobbik is jelezte, hogy nem szavazza meg a törvénymódosítást.

Bővebben: Budapest:a CEU kettős identitása. Elfogadták a felsőoktatási törvény módosítását

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog