erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: 1956-ra emlékezünk

Tavaly 60 éves évfordulóján köszönthettünk az 1956-os forradalmat, az elmúlt évek legjelentősebb szabadságharcát, ahol a magyar nép hangsúlyosan kiállt a sztálinista diktatúra ellen. 20 nap, ennyit tartott a forradalom, de a magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával.

 

Azóta magáénak érzi ezt a forradalmat minden magyar, és szerte a világon megemlékeznek azokról a bátrakról, akik változást akartak és fegyvert emeltek ennek érdekében. Ahogyan a forradalom idején is a fiatalok játszodták a kulcsszerepet annak kitörésében, úgy Kézdivásárhelyen is a diákoké a főszerep ezen a napon. Kézdivásárhely Önkormányzata és a helyi iskolák közösen emlékeznek idén is az 1956-os eseményekre. Október 23-án, hétfőn Kézdivásárhely a következő program szerint emlékezik:

13.00 Tisztelgés az 1956-os szabadságharc hősei előtt a Református temető kopjafáinál. Ünnepi műsorral emlékeznek a Református Kollégium tanulói.

19.00 Megemlékező műsor és koszorúzás a Hősök Emlékművénél. Közreműködnek a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai. Előtte a kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása lesz a Gábor Áron téren.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog