erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 A Tortoma Könyvkiadó minden kedves érdeklődőt szeretettel meghív Babucs Zoltán hadtörténész legújabb, a Csíkszereda és Kézdivásárhely hazatérése - 1940 című könyvének bemutatóira:
- Kézdivásárhely, 2017. június 20. 19.00 óra. Helyszín: Kosztándi Képtár. A szerzővel beszélget: Tóth László, a Szék-helyek hírportál főszerkesztője.
- Sepsiszentgyörgy, 2017. június 21. 18.00 óra. Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum, Bartók terem. A szerzővel beszélget: József Álmos helytörténész, nyugalmazott középiskolai matematika tanár.
- Csíkszereda, 2017. június 23. 18.00 óra. Helyszín: Városháza díszterme. A szerzővel beszélget: Demeter László, a Tortoma Kiadó igazgatója.

 A rendezvények ideje alatt a helyszíneken a kötet kedvezményesen megvásárolható a Tortoma Kiadó más kiadványaival egyetemben.E’mese vár
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. május 25-én, csütörtökön 16-17 óra között kerül sor az E’ mese vár játékprogram III. fordulójára, amelyet az Egri Bródy Sándor Könyvtártól vettünk át.

Bővebben: Kézdivásárhely: Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár híreiA kézdivásárhelyi Erzsébet teremben Május 16-án 17 órakor "Cserefának füstje hozta ki könyvem..." könyvbemutatóra kerül sor. Halász Péter szerzővel dr. Balázs Lajos a Sapiencia egyetem tanára beszélget.Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 18–21. között rendezi meg a Dísznövény kiállítást és vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban. A kilencedik alkalommal sorra kerülő, négynapos rendezvényen helyi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat. Az idei rendezvényen sem lesz hiány szórakoztató programokban. A Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakítja a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület pedig kézművesek részvételét ígérte a Mesterek sétányára.

Bővebben: Dísznövények vására Kézdivásárhelyen (program)A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. május 8-31 között, könyvkiállítás tekinthető meg Méhes György (1916-2007) halálának 10. évfordulója tiszteletére.

Bővebben: Könyvtári hírekKönyvkiállítás

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. április 3-30 között, könyvkiállítás tekinthető meg Szabó Lőrinc (1900-1957) halálának 60. évfordulója tiszteletére.

Bővebben: Kézdivásárhely: Könyvtári hírekMeseklub
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. március 30-án, csütörtökön Meseklub 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak.
A Meseklub témája: Ismerkedés a színház világával, a színházi magatartás szabályaival, papírszínház, játék a Színházi Világnap ( március 27) alkalmából.

Bővebben: Kézdivásárhely: Könyvtári hírekA napokban jelent meg magánkiadásban Iochom Istvánnak, lapunk munkatársának tizenhatodik könyve, amelyben tizennégy, Nyugaton és a Szovjetunióban raboskodó egykori hadifogoly visszaemlékezése szerepel. A visszaemlékezők közül négyen már elhunytak, a tíz élő közül a legidősebb 99, a legfiatalabb pedig 92 esztendős. Iochom István legújabb könyve Kézdivásárhelyen a főtéri Bandi újságárudában és könyves üzletben, valamint Iochom Ildikónál vásárolható meg. Ára: 25 lej.Könyvkiállítás
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban 2017. március 20-31 között, könyvkiállítás tekinthető meg Arany János (1817-1882) születésének 200. évfordulója tiszteletére.

Bővebben: Kézdivásárhely: Könyvtári hírekCzell Kálmán gyűjteményének kiállítását 2017. március 11-én nyitják meg a Gyűjtemények Házában.

Bővebben: Kézdivásárhely: tányérsapkák a Gyűjtemények Házában

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog