erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely - Természetgyógyász az Erzsébet teremben

Az EMNT Kézdiszéki szervezete és a Kézdiszékért Egyesület szervezésében Bernád Ilona, bába (szülésznő), természetgyógyász, néprajzos szakíró  Mit alkalmazhatunk ma népi egészségkultúránkból? című előadására, és köteteinek bemutatására kerül sor 2017. november 15-én, 17 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet-teremben (44.Udvartér 1. szám). Az előadóval Gazda József író, szociográfus beszélget.

Kézdivásárhely, Erzsébet terem: Borbély Imre könyvének bemutatója

2017. november 9-én 17 órától, csütörtökön az Erzsébet Teremben (Kézdivásárhely, 44-es Udvartér, 1-es szám) a kézdiszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében kerül sor az idén elhunyt volt parlamenti képviselő, Borbély Imre „Harc a nemzet érdekében” című posztumusz megjelent könyvének bemutatására.

Kézdivásárhely: Ünnepváró programbekérő

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét kezdetét veszi az Ünnepváró programsorozat, amelyet Kézdivásárhely Önkormányzata immár hatodik éve szervez. Az egyhónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, de a civil szervezetek és egyesületek is.

Kézdivásárhely: Kié lesz a legszebb rajz 201

A november az ünnepekre való felkészülés hónapja. Nincs ez másként Kézdivásárhely önkormányzatánál sem, ahol az Ünnepváró programsorozat keretében méltón hangolódunk rá a decemberi ünnepekre. A programok mellett pedig, immár hagyományosan, meghirdetjük a téli rajzpályázatot is, amelyen a négy legszebb rajz karácsonyi üdvözletként tündököl majd.

Kézdivásárhely: Könyvbemutató az Erzsébet teremben

2017.október 27-én, 17 órától könyvbemutató az Erzsébet teremben: "Nagy János: Románia hadbalépése 1916-ban - Trianon és a román történetírás". A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget Dr. Ambrus Ágnes.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2017 október 21-én 10-12 óra között múzeumpedagógiai foglalkozást tartunk az Incze László Céhtörténeti Múzeumban, a tordai képzőművészek Színek és formák című közös tárlatához kapcsolódóan. A játékos foglalkozásra 7-10 éves gyerekeket várunk, akik a képzőművészeti alapfogalmak tisztázása, a tordai művészek munkáinak megvizsgálása után az alkotás örömét is megtapasztalhatják. Szűkös helyviszonyaink miatt csak korlátozott számú gyerekkel tudunk foglalkozni, ezért kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék Dimény Erika múzeumpedagógusnak a 0751248277 telefonszámon. A foglalkozás ára gyerekenként 5 lej.

Kézdivásárhely: 1956-ra emlékezünk

Tavaly 60 éves évfordulóján köszönthettünk az 1956-os forradalmat, az elmúlt évek legjelentősebb szabadságharcát, ahol a magyar nép hangsúlyosan kiállt a sztálinista diktatúra ellen. 20 nap, ennyit tartott a forradalom, de a magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával.

Kézdivásárhely: Az aradi tizenháromra emlékezünk

Az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk kultusza és legendája már aznap elkezdődött, hiszen – a szemtanúk elbeszélése alapján – már egy-két órával a kivégzéseket követően tömegekben zarándokoltak a kivégzés helyére a gyászolók. Mindenki sírt, imádkozott, és ezen a napon minden boltot, nyilvános helységet bezártak. 168 évvel a szörnyű események után kötelességünk leróni tiszteletünket az aradi tizenhárom előtt. Kézdivásárhelyen, a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán tartják a megemlékezést, október 6-án, pénteken 14 órától.

Kézdivásárhely: Tizennégy előadás az Ezüst Akadémia második évfolyamán

Egy nap alatt telt be a meghirdetett 250 hely a kézdivásárhelyi Ezüst Akadémia Oktatási Porgramra, amelyet tavaly indított a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a céhes városban, partnerségben Kézdivásárhely Önkormányzatával, valamint a Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel. Az előadások nagyrésze csütörtökön lesz, kivéve az első két alkalmat, amikor szerdán tartják az eseményt.

Együtt a békéért: tisztelet, biztonság és méltóság mindenkinek!

2017 szeptember 21-én 19 órától a Zöld Nap Egyesület kilencedik alkalommal ünnepli meg a Béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sportcsarnok előtti téren. Az idén újdonságként fáklyás futással, happeninggel, szavalatokkal, dalokkal és fotókiállítással színesítik a rendezvényt. A versek kilenc különböző nyelven fognak elhangzani, melyeket dalok követnek. Szeptember 21-én világszerte események zajlanak le, egy közös cél érdekében, mely nem más mint a béke fontosságának népszerűsítése valamint a fegyverletétel és a konfliktusok megszüntetése.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog