A járványügyi szigorítások miatt a G6 megnyitójához hasonlóan a Biennálé Facebook oldalán kerül sor a 2018-as fődíjas JING LIU (CN), MESTEREK (MASTERS) című kiállításának virtuális megnyitójára is, 2020. október 12-én, 18 órától.

Jing Liu egyetemi docens a Changsha Egyetem Sokszorosító Grafika tanszékén, tagja a Kínai Művészek Egyesületének és a Hunani Művészek Egyesületén belül a Grafika és Vegyes Tehnikák Bizottságának és igazgatóhelyettese a Changsha Művészek Egyesülete Grafikai Bizottságának.

 

Jing munkái az elmúlt években elismerésben részesültek a kínai Guanlani Nemzetközi Grafikai Biennálén, az 5-ik Bangkok Nemzetközi Grafikai Triennálén, az 5-ik Székelyföldi Grafikai Biennálén is. Munkáival rendszeresen vesz részt több nemzetközi képzőművészeti kiállításon, alkotásai számos múzeum és művészeti intézet gyűjteményében megtalálhatók.

 

Jing Liu Kínából származó művész, az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé győztese, immár másodszor mutatkozik meg Sepsiszentgyörgyön. A jelenlegi tárlaton bemutatott „Mester- sorozat” több síkon is rájátszik bizonyos ellentétekre, kettősségekre. A kiállításon végig haladva felfedezhetjük egyrészt a portré műfajának rétegződését, a művész ugyanis egyszerre bontakoztatja ki az emberi és a művészi jelleget az arcokon, olyanformán, hogy egyiket se rendelje alá a másiknak. Másodsorban találkozhatunk a szigorú szerkesztettség és a felszabadult alkotói mód és vonalvezetés kettesével, melyek mindenike megragad egy magatartásformát, és nem billenti el a mérleget egyik irányba sem. Nem foglal állást egyik alkotói stílus mellett sem. Harmadsorban pedig a falakon felsorakoztatott művek magukon hordoznak valamilyen esztétikai minőséget, és egy sajátos kontrasztot, amelyek ha találkoznak, és egy műalkotássá válnak, akkor érzelemmé, kifejezőeszközzé és mondanivalóvá formálódnak. Jing Liu tárlata ilyen formán válik a hagyományok és az újító szándék közötti híddá, vagy éppen szimbiózissá. (Vargha Fruzsina művészettörténész).

 

A kiállítás az Erdélyi Művészeti Központban tekinthető meg november 6-ig, keddtől péntekig 10 és 17 óra, míg szombaton 10 és 18 óra között, továbbá online a www.grafikaiszemle.ro oldalon.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog